HTML

Rocktarisznya

Teljesen szubjektív vélemény zenéről, mai zenékről, és határterületeiről, pl. lótenyésztés ;-)

Friss topikok

  • Mókamaki: Én nem, úgyhogy este visszatérek... (2010.09.19. 16:36) Bach él... és nem tudok táncolni
  • szkafanderes: Gyuri! Megnéztem a Star Trek - How it should have ended videót... Jézus atyaúristen. :D Borultam r... (2010.09.05. 22:35) Első lépések
  • szkafanderes: Örülök, hogy az elképzelésnek virtuális eredményét is alkalmam nyílik megcsodálni. Egyébként a fes... (2010.09.02. 20:47) Megnyíltunk...

Linkblog

Megnyíltunk...

2010.09.01. 23:12 keyser.soze

Noss, igen, megtörtént: Megnyitottunk.

Régóta tervezgettük Bütyi haverommal, hogy nyitunk egy ilyen blogot, úgyhogy nyitóposztként leírnám, kb. miről is fog ez szólni: A saját szubjektív véleményünkről, sem több-, sem kevesebbről. Két teljesen más zenei érdeklődésű embert képzeljetek el, néhol közös pontokkal úgy, hogy bármilyen eltérő is a véleményünk, kellő mennyiségű sör elfogyasztása után mindíg konszenzusra tudunk jutni. Mindezt közben úgy, hogy az egyikőnk zenei tanultsága az analfabéta szinten van, a másik Bütyi.

A blog szerkesztésére, stb. vonatkozó érdemi kritikákat elfogadunk, mert nekünk is új ez a blogvilág, de a véleményünkkel kapcsolatos vélemény már nem érdekel minket. A vélemény olyan, mint a seglyuk: Mindenkinek van, és senkit sem érdekel a másé! Ezt vedd figyelembe, ha kommentelésre szánnád el magad. Persze mondhatni jogos a kérdés, hogy akkor mi mégis mi a retekért írjuk ide a véleményünket. Erre is van válasz: Úgy gondoljuk a véleményünk, vagy néha megrázkódtatásaink, stb. levezetésére ez még sokkal kultúráltabb mód, mint hogy mindenféle vendéglátóipari egységekben alulvezérelt artikulációs készséggel odamegyünk vadidegenekhez és az információ birtokbavételi affinitásától függetlenül osztjuk azt meg vele. Azt meg ne magyarázza be nekem senki, hogy nagydarab kigyúrt emberek állnak a hátad mögött,  és négerfasszal fenyegetőzve kényszerítenek arra, hogy olvasd ezt a blogot.

Felmerülhet még a kérdés, hogy milyen sűrűn várható poszt. Noss: Mindketten dolgozó emberek vagyunk, akik jobbára majd megszakadunk a munkában, így ha megtetszenek az írásaink, akkor egyszerűen örülj annak ami van, és ne a következőt kérd számon, punkt. Azért bíztatásként annyit megírnék, hogy jobbára Péntek esténként meglátogatjük a Csongrádi sgt. egyik neves vendéglátóipari egységének kupolatermét szórakozás és némi sör elfogyasztása céljából. Ilyenkor aztán tobzódunk a véleményekben, ötleteinkben, és szinte tuti, hogy az ötödik sör elfogyasztása utáni 12-24 órában valamilyen vélemény ki fog belőlünk kívánkozni. Igen, 5 sör. Igen, fejenként. Igen, a Bütyi is 5-öt. Dia meg jobbára 2-3 Citromos Gösser-t, de ő eddig látszólag nem akarja kivenni az észosztás nemes terhéből a részét.

Hátravan még a blog címe. Mondjuk úgy, hogy közös ötlet. Volt régen vmi. poptarisznya nevű izé valamelyik adón. Talán igaz se volt. No, még csak hasonlítani se akarunk rá, és nem is szeretnénk magunkat a diszkó-kommersz-szarokhoz kötni. Amiről pl. konszenzus kialakult a témában, hogy a jófajta rock azért még ma is olyan, hogy képes értéket hordozni, mondhatni a komoly-/klasszikuszene egyenesági utódja. Ezt a konszenzusos véleményünket még egy friss tapasztalattal is alá tudom támasztani: Helyszín a festői Csillebérc, ami a 2010-es SZTE TTIK-s Gólyatábortól volt néhány napig hangos, és jómagam, mint főgólya vehettem részt ezen a rangos eseményen. Amit azonnal le lehetett vágni, hogy a rockerek jó arcok! Meg se kellett jelenjek a sötétkék főgólyás pólóban, a rocker kisgólyák a hosszú hajam miatt már hozták a sör-bor-bármit, amit kértem. Ők ennyire jó arcok. Riszpekt! No, a lényeg, ami most ehhez a részhez tartozik, hogy első alkalom, hogy nem én mondtam, hanem más szájából, teljesen függetlenül, mindenféle befolyásolás nélkül is hallottam ezt a véleményt: "Ha Bach ma élne, akkor ő lenne a ma létező legnagyobb Rocksztár!" Laci! Ha valahonnan hallasz erről a blog-ról tőled is bármikor szívesen látnék posztot, jó arc vagy! Esetleg mesélhetnél a plebs-nek is a waken-ről, meg ilyenek. (Remélem jól írom a nevét, ha meg nem, holnap úgyis leoszt miatta Bütyi :-D)

No, mára ennyi, virágot az öltözőbe kérjük, és ugye nem gondoltátok komolyan hogy emiatt a szar film miatt kicsinálunk egy ilyen kibaszott drága koalát!?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rocktarisznya.blog.hu/api/trackback/id/tr192265758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkafanderes 2010.09.02. 20:47:31

Örülök, hogy az elképzelésnek virtuális eredményét is alkalmam nyílik megcsodálni. Egyébként a fesztivál nevét (mint ahogyan a helyszínét) helyesen Wacken-nak írják, de majd ezt holnap némi sör társaságában megbeszéljük... :)

Ha már itt tartunk, íme egy link az előbb említett metálfesztről... németül van, de érdemes megnézni, mert pl. a papi vicces benne:

www.youtube.com/watch?v=4JwzInsNOZQ
süti beállítások módosítása